dinsdag 1 maart 2011

Ervaringen met Binckbank

Binckbank de welgekende bank waar alles goedkoper kan. Ze beloven een uitermate goede service en goedkope beleggingen. Is dit ook allemaal waar ?

Over Binckbank valt momenteel niet te klagen. Het is inderdaad een bank die zeer goedkoop is tegenover ander financiƫle instellingen. Binckbank belooft onderander goedkope en glasheldere tarieven. Hierover valt geen commentaar te geven, ze voldoen uitermate goed in deze belofte. Ze bieden ook een rekening zonder verborgen kosten. Momenteel heb ik nog geen verborgen kosten gevonden bij Binckbank. Ze beloven ook om uw geld niet te herbeleggen. Als dit zou gebeuren, geloof is steenvast dat ze dit de klanten zullen duidelijk maken. Ze bieden ook een uniek gebruiksgemak. De website is uitermatie handig. Men vindt voldoende informatie over alles wat je wil weten over je beleggingen. Een iets flashy lay-out zou misschien wel mogen. En als er nog een puntje van kritiek mag zijn is het dat voor sommige aandelenbeleggen informatie ontbreekt. Last but not least bieden ze een gigantische klantenservice aan. Dit kan ik alleen maar beamen. Als je een mail stuurt bellen ze je binnen de twee uur op met een vriendelijk stem aan de lijn. Je krijgt op een vriendelijke en assertieve manier antwoord op je vraag. Als je niet bereikbaar bent via de telefoon, sturen ze je een overzichtelijk mailtje.

Ondanks deze verhemelijking van Binckbank zijn er toch enkele puntjes van kritiek. Zo is het aanbod aan investeringslanden beperkt. De uitbreiding onlangs naar Scandinaviƫ en Zwitserland is een mooie stap vooruit maar iets te duur voor de kleinere belegging. Met dit hoge bedrag moedigt men eerder het langetermijndenken aan. Terwijl ze denk ik zoveel mogelijk transacties wil opbrengen. Een ander puntje van kritiek is de tijd tussen de overschrijving van je rekening naar de Binckbank-rekening. Deze bedraagt 3 dagen. Een unieke kans op een aandeel kan hier onder je voeten worden weggeveegd. Je kan stellen dat je het geld na verkoop op je rekening laat staan maar dit brengt niets op. Overschrijven naar je oorspronkelijke rekening is dus wel aangeraden.

Al bij al is Binckbank een unieke kans voor beleggers. Hopelijk kan Binckbank groeien en wie weet ooit misschien een creditrente aanbieden.

2 opmerkingen:

  1. Als Binckbank er nu nog zou in slagen om de dagelijkse winst/verlies percentages van de aandelen in vreemde munt in de portefeulle te berekenen? Een portefeuille-overzicht met foutieve cijfers stoort me enorm.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het minpuntje van geen creditrente OF 3 dagen wachten, kan je omzeilen via een 'effectenkrediet'. Dit wil zeggen dat je onmiddellijk een aandeel kan kopen, ook al staat er geen geld op je Binck-rekening. Als je diezelfde dag nog een overschrijving doet van je spaarrekening naar je Binck-rekening, moet je geen interest betalen.

    Ik ben heel positief over Binck. Banken maken bv. vaak misbruik van vreemdemunttransacties (1% marge per transactie is enorm! Koop en verkoop 5 keer en je bent 10% van je kapitaal kwijt!). Binck rekent een faire 0.1%. Het enige minpuntje bij Binck is dat hun website/interface nogal gecompliceerd in elkaar steekt (niet bijzonder gebruiksvriendelijk).

    BeantwoordenVerwijderen