donderdag 3 maart 2011

Nogmaals opgepast voor analisten !

Analisten kan men niet allemaal over dezelfde kam scheren maar sommigen gaan het boekje te buiten, of toch niet ?

Enkele seconden zoeken op het internet en men vindt massa's aan analistenvoorspellingen. De meeste zijn voorzichtig en gericht op het marktsentiment of de conjunctuurcyclus. Al blijft een voorspelling nog steeds een voorspelling en geen zekerheid. Controleer daarom ook altijd wie de analist is en voor welke bank of bureau hij werkt.

Voor Steen Jacobsen (Limus Capital Partners) moet men zeker opassen. Deze man geeft wel erg duidelijke en pessimistische voorspellingen voor 2011. Hij beweert dat General Motors in 2011 weer een failliet zal aangaan en de Amerikaanse bank Wells Fargo zal van de beurs geschrapt worden. Volgens hem zullen dit jaar ook alle groeilanden ( BRIC ) crashen met een daling van 50 % op de beurzen. Dit brengt tot gevolg dat de olieprijs onder de 20 dollar per vat daalt. Als dat nog niet genoeg is, voorspelt hij dat de Europese Unie zich in twee zal splitsen en de Vereningde Staten zal een monetaire unie oprichten met Canada en Mexico.

Gewaagde voorspellingen als je het mij vraagt. Dat één van deze voorspellingen uitkomt is niet heel groot maar natuurlijk ook niet uitgesloten. Analisten hebben het soms wel bij het rechte eind, maar bijlange niet allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten