zondag 30 januari 2011

Dresscode bij Zwitserse bank UBS

 
De dresscode van de Zwitserse bank UBS wordt grondig herzien door steeds meer spot over deze kledingslijn.

De dresscode van 44 pagina's vertelde ondermeer dat vrouwen enkel huidskleurig ondergoed mochten dragen en mannen kregen tips over hun stropdas. Zoals elke "vertrouwde bank" heeft ook UBS een antwoord klaar: De dresscode was verkeerd uitgelegd en zou alleen toegepast moeten worden op stafpersoneel dat met cliënten omgaat. De richtlijnen waren immers bedoeld voor het goede imago van UBS.

Andere elementen van de dresscode waren ondermeer: het gebruik van make-up, gebruik van parfum en het vermijden van zwarte nagellak. Mannen moesten elke week naar de kapper en een wilderige baardgroei was niet toegelaten. En algemeen moest er voor gezorgd worden dat de adem niet naar knoflook of ui rook.

De UBS-woordvoerder zei dat het verplichte donkere pak voor mannen, met bijpassende zwarte schoenen, een wit overhemd en een rode das blijft, maar dat de bank andere richtlijnen die in de gids als aanbeveling zijn opgenomen zal heroverwegen. De dresscode laat medewerkers bijvoorbeeld weten dat zij de levensduur van hun sokken en kousen kunnen verlengen door de teennagels geregeld te knippen en vijlen. Een ander advies luidt: ,,Brillenglazen moeten altijd schoon zijn. Dit geeft niet alleen een optimaal zicht, maar vuile brillenglazen dragen bij tot een slordig uiterlijk.''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten